fönsterputsning i norrköping

Fönsterrengöring: Allt om rengöring och utrustning för fönsterputsning

Jag har under många år arbetat både kommersiellt och privat inom fönsterrengöring. Under mina år har jag fått följa den tekniska utvecklingen kring fönsterrengöringen som verkligen har förändrat allt.

Smarta tips för fönsterrengöring

Förr i tiden var fönsterrengörare enbart betraktade som ”killar med hinkar”, ett uttryck som härletts från att man i början gick runt med en fönsterskrapa, en svamp och en hink. Vem som helst kunde arbeta som fönsterrengörare, det var bara till att investera en tusenlapp i grundläggande utrustning och gå runt och erbjuda sina tjänster genom att knacka dörr.

Så är det inte riktigt idag, med den ständigt utvecklande fönsterrengöringsindustrin med olika tekniska lösningar är det inte längre så enkelt att arbeta med fönsterrengöring utan rätt utrustning. Den tekniska utvecklingen av fönsterrengöringsutrustning har gjort industrin mycket mer konkurrenskraftig, vilket betyder att du inte längre kan köra på full skala genom att förlita dig på konventionella metoder som skrapa och hink.

Vissa menar att kvalitén skiljer sig avsevärt beroende på vilken teknik som används, men i slutändan kommer det ner till kostnadsvinstförhållandet. Vad exakt är det ultimata sättet att utföra ett specifikt jobb med minimal kostnad och maximal effektivitet, samtidigt som man hanterar förväntningar och kostnadsvinst.

Vi kommer att komma till skillnaderna i rengöringsmetoder och hur dessa påverkar ditt företag lite senare i texten. Men först vill jag lyfta de olika rengöringsredskapen. Till skillnad för 20 år sedan har fönsterrengörare nu tillgång till modern utrustning som inkluderar vattenfiltreringssystem, teleskopskaft, diverse kranar etc. Effektiv användning av denna utrustning förvandlar inte bara din arbetseffektivitet, det minimerar också, om inte fullständigt eliminerar, faran med att arbeta på höga höjder med enbart en stege, speciellt på ojämn terräng.

Partiklar i vårt vanliga kranvatten

Vattenfiltreringssystem tar bort mineraler, sediment och andra partiklar som finns i vårt vanliga kranvatten. Många människor kan enbart uppleva liknande system stationärt i deras hem, men dessa system är utformade för att vara mobila vilket gör det enkelt att filtrera vatten på plats när du arbetar. Vissa fönsterrengörare väljer att lagra det filtrerade vattnet i en tankreservoar för senare användning eller bara för att reglera trycker genom att öka eller minska trycket med en extern pump, medan andra kopplar upp den direkt till vattenflödet för att endast förlita sig på vattentrycket. (Vattentankens nyttolast riskerar dock konstant variabelt tryck).

Det andra redskapet är det vattenmatande teleskopskaftet, även kallat en fönsterrengöringsförlängningsstolpe. Borsten är speciellt konstruerade för skrubbning av fönster och skaftet är gjort av extremt lätt material (vanligtvis kolfiber eller aluminium). Dessa förlängningsstänger ska vara längre än 2 meter och kan enkelt modifieras för att fungera runt vinklar och hörn som kan vara osynliga för operatören på marknivå, dessa förlängningsstänger kan med fördel användas på ojämn terräng.

Dessa typer av verktyg har revolutionerat branschen helt och hållet med ökad effektivitet och eliminerat alla farliga risker. Dessa verktyg kostar oftast från 35.000 kronor vilket gör det svårt och extremt konkurrenskraftigt för den genomsnittliga fönsterrengöraren som inte tänker investera i dessa rengöringsverktyg.